Schroeffundamenten

schroeffundamenten werkingHet idee van een schroeffundament is, is zoals alle goede ideeën, eigenlijk heel simpel: een metalen paal met schroefdraad, oftewel schroefpaal, wordt de grond in gedraaid om te dienen als fundering voor een opbouw. Afhankelijk van de ondergrond en het type opbouw zijn de schroeffundamenten in verschillende lengtes en diameters verkrijgbaar. Het gewicht van de opbouw en het type zijn bepalende factoren voor de keuze van het aantal schroeffundamenten en hun grootte.

Hoe werkt een schroeffundament?

Het schroeffundament heeft een conische vorm. Hierdoor is het mogelijk deze strak in de grond te draaien. Of de bodem nu bestaat uit klei, veen of zandgronden, schroeffundamenten zijn er toe te passen. We draaien de schroefpalen met handgereedschap de grond in, als de bodem zich daarvoor leent. Voor de zwaardere klussen gebruiken we een hydraulische machine.

Tijdens het indraaien van het fundament, wat dus met hand of machinaal gebeurd, wordt de bodem weggedrukt. Hierdoor wordt de bodemstructuur verdicht en zo het dragend vermogen vergroot.

Voor zwaardere toepassingen gebruiken we langere of verlengbare fundamenten, die een grotere draagkracht hebben. In ons gamma fundamenten zijn ook series te vinden met grotere diameters die in bepaalde ondergronden ook een zwaardere belasting kunnen dragen.

Alle producten zijn uitvoerig getest en door middel van trekproeven is de belasting berekend. Voor elke toepassing kunnen we dus exact uit een tabel uitlezen welke fundering nodig is: welke producten de grond in gaan en hoeveel daarvan nodig zijn. We kunnen u op basis daarvan een plan voorleggen met het bijbehorende prijskaartje.

Bekijk ook de video van onze leverancier over de werking van schroeffundering.

Als het goed is heeft u inmiddels een goed beeld van de eenvoud en snelheid van het plaatsen van een schroeffundering. Heeft u een project die stevig gefundeerd moet worden? Wilt u meer weten of een offerte opvragen? Neem dan even contact met ons op.

Assortiment schroeffundamenten

Ons uitgebreide assortiment schroeffundamenten kent verschillende series. Elke serie van schroefpalen is ontwikkeld om een andere toepassing te dienen.

De series onderscheiden zich in draagkracht, lengte en diameters. De lichtere schroeffundamnten kunnen we indraaien met handgereedschap. De zwaardere draaien we machinaal (hydraulisch) de grond in en moeten eventueel voorgeboord worden.

Copyright © 2019 Florisschroeffundering. Alle rechten voorbehouden.